Συνάντηση με ΥπΑΑΤ κ. Κώστα Τσιάρα και ΥφΑΝ κ. Τσαβδαρίδη Λάζαρο στο ΥΠΑΑΤ

Την Τρίτη 25/11/2025 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Τσαβδαρίδης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Νάουσας Κώστα Παπαδόπουλο και τον διευθυντή, Θωμά Μπλιάτκα και σε συνέχεια της πρόσφατης συζήτησης που είχαν στα γραφεία του ΤΟΕΒ στη Νάουσα, ο κ. Τσαβδαρίδης συζήτησε με τον Υπουργό κ. Τσιάρα την ολοκληρωμένη μελέτη που έχει καταθέσει ο Οργανισμός. Η πρόταση αφορά τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών και η υλοποίησή της αναμένεται να δώσει οριστική λύση στην άρδευση 30.000 στρεμμάτων στο αγρόκτημα της Νάουσας, μειώνοντας το κόστος παραγωγής και εξοικονομώντας υδάτινους πόρους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νάουσας, Κώστας Παπαδόπουλος τόνισε πως «στόχος του Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Νάουσας είναι ο εκσυγχρονισμός του Οργανισμού ώστε να εξυπηρετούνται τα μέλη μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Λόγω της κλιματικής αλλαγής που έχει σαν συνέπεια την ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίες προσπαθούμε ώστε τα αρδευτικά νερά να είναι ελεγχόμενα χωρίς διαρροές και εξατμίσεις» .
Παράλληλα, ο διευθυντής του ΤΟΕΒ Νάουσας Θωμάς Μπλιάτκας επεσήμανε ότι «ο ΤΟΕΒ Νάουσας χρηματοδότησε και συνέταξε πρόταση «μαμούθ» για την περιοχή, προϋπολογισμού 20,44 εκατ. ευρώ. Ο Οργανισμός μας βρίσκεται σε μια διαρκή και συνεχιζόμενη διαδικασία αποκατάστασης των αρδευτικών του υποδομών προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση αρδευτικού νερού με ταυτόχρονη ποιοτική αναβάθμιση της ίδιας της άρδευσης. Στόχος είναι αφενός να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αγροτικές εκτάσεις και να ολοκληρωθεί ο κύκλος της άρδευσης με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αφετέρου να περιοριστεί και να συγκρατηθεί η συνολική κατανάλωση εντός των ορίων που επιτρέπει την άρδευση των καλλιεργειών την στιγμή που χρειάζεται.
